Ознака: ФЕНОМЕНИ

Климатски феномени: Што се Ел Нињо и Ла Ниња?

Со потекло од Тихи Океан, климатскиот модел на Ел Нињо ја интензивира сушата од Африка до Азија. Зошто Ел Нињо и неговата сестра, Ла...

Нереалното покачување – удар во економијата

Секое зголемување на платите во поголем интензитет од продуктивноста, не само што не е издржливо туку е штетно на среден, а особено на долг...

Попишани, отпишани, новозапишани, допишани…

Редица чудни феномени и дилеми отворија резултатите од пописот во Македонија. Она што е особено симптоматично е административното објаснување за „административно попишаните“, што не...