Ознака: Феникс

Скопје како митската птица феникс

На 26 јули 1963 година, во 5.17 часот, Скопје се соочи со земјотрес од 6,1 степени според Рихтеровата сеизмичка скала, кој траеше 20 секунди,...

Јавното обвинителство бара случајот „Феникс“ да не се злоупотребува во политички...

Jaвното обвинителство инсистира сите политички партии да запрат да ја злоупотребуваат во политички цели истражната постапка во предметот „Феникс“, како и кое било друго...

Песните кратки за плодовите слатки првпат објавени во „Колибри“...

Деновиве од книгоиздателството „Феникс“ од Скопје излезе креативната книга за боење и читање „Овошје и зеленчук - песни кратки за плодови слатки“ од поетот...

Феникс, пиреј и клетва

Да си се завртам јас кон светот, оти секое брцање глава во нордистанските работи ми создава алкохолен молотов коктел во телото, па ми доаѓа...