Ознака: драмски текст

Конкурс за драмски текст за деца на НУЦК „Ацо Шопов“-Штип

НУЦК „Ацо Шопов“ – Штип распишува Конкурс за драмски текст за деца. Жирито ќе награди само едно дело. Наградата ќе биде во висина од 60.000...

Избрани победниците на Конкурсот за драмски текст

Министерството за култура, во соработка со македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“ – Прилеп, информира за резултатите од „Конкурсот за откуп на необјавен и непоставуван...