Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25967)

Водата од краставица има голем број придобивки

Здрава храна Водата е неопходна за вашето здравје, но луѓето многу често ја менуваат за други видови пијалaци, кои не се секогаш најздравата опција. Затоа,...

Нуркач пронашол монети од 4 век во Италија

Повеќе од 30.000 бронзени монети што датираат од 4 век биле пронајдени од нуркач што нуркал на брегот на Сардинија, Италија. Ова откритие укажува...

Ако НАСА нема алтернатива, ИСС ќе продолжи да работи и...

Американската вселенска агенција НАСА посочи дека би можела да ѝ го продолжи животниот век на Меѓународната вселенска станица (ИСС) по 2030 година доколку нема...

Спортската облека ослободува канцерогени хемикалии

Спортската облека, направена претежно од рециклирана пластика со цел да се намали пластичниот отпад на планетата, може да содржи опасни материи што можат да...

„Свети Георги Победоносец“ – црква од 16 век

Внатре во црквата постои камен со латински натпис, кој најверојатно потекнува од блиските антички римски населби Бадаријана или Тауресиум. Во внатрешноста постојат и повеќе...

Операцијата „Мобајл 6“ крена рачна кочница за крадците на ...

Во оваа акција беа пронајдени 505 украдени автомобили, околу 2.000 украдени делови за возила, 16 чамци, 32 надворешни мотора и 248 фалсификувани документи. Дополнително,...

Тоскана – регион што магично го плени посетителот

Тоскана е регион во Италија што со својата природа, убавина, уреденост, инфраструктура го плени секој посетител, кој кога ќе заврши со разгледот ќе има...

Ќе ни ги земе ли Европа и оние малку работници што...

Поради системски репродуцираниот нерамномерен развој, луѓето („трудот“) се принудени да имигрираат ако сакаат повисок животен стандард, а посиромашните земји се принудени да увезуваат „труд“,...

Небиднината да биде биднина на човештвото

Од новинарскиот бележник: кон јубилејот на Ацо Шопов Не денови, не месеци и години, туку векови летаат како сиви гулаби, како што пееше легендата на...

Тетово, имаме (уште еден) проблем!

Моментално нивото на загадување е 14, што е надвор од нормалата, и е приближно 10 пати поголемо од дозволеното. Обврзани сме да ги исклучиме...