Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25938)

Зошто никогаш не треба да готвите во изгребана тава

Домување Сигурно имате некоја тава во кујната што ја користите и покрај тоа што е малку изгребана и уништена. Меѓутоа, лекарка предупреди дека сентименталноста кога...

Откриена ретка стрела од бронзеното време

Археолозите во норвешките планини открија многу ретка древна стрела на која сè уште има кварцитен врв и перо на крајот. Ловците на ирваси веројатно...

Лендер на „Испејс“ ќе биде лансиран на Месечината во 2026...

Јапонската компанија „Испејс“ инвестираше повеќе од 40 милиони евра во својата нова американска подружница бидејќи сака да ги искористи растечките инвестиции на американската вселенска...

Синдромот на работна исцрпеност погодува сѐ повеќе луѓе

Пред неколку години имав сѐ: работа, пари, здравје, стан, брак, социјален живот, планови за иднината, а потоа поради исцрпеност изгубив сѐ, вели Крунослав Нујиќ...

Европско-британски конвергенции

Некои движења на Стариот Континент по брегзит Претстои ли нова ера на односите меѓу Велика Британија и ЕУ? Имено, аналитичарите забележуваат дека како да помина...

Амбициозен курс на ЕУ, каде ќе заплови економијата на Унијата?

Во променливата глобална економија, фокусот на ЕУ на зајакнување на конкурентноста е инхерентно поврзан со економската безбедност. Сепак, за да биде конкурентна, од суштинско...

Ѓаволските манири на ангелските лица

Во текстот што следува издвојуваме интересни приказни за јужноамериканските кралици на дрогата, кои станале познати како „криминалци од највисок ранг“, барани како бегалци со...

Намалување на цените на сто производи

Црна Гора Владата на Црна Гора од неделава најави намалување на цените на повеќе од сто артикли во рамките на акцијата „Стоп на инфлацијата 100...

Зголемување на бројот на заразени од коронавирус

Грција Здравствените власти во Грција предупредуваат на нагло зголемување на бројот на заразени од коронавирус. Претседателката на лекарскиот синдикат во Атика, Матина Пагони, изјави дека...

Хрватите ќе ја минуваат граничната контрола на аеродромите со мобилен телефон

Граѓаните на Хрватска први во регионот ќе го имаат дигиталниот пасош. Хрватите се дел од проектот чија цел се олеснување на патувањата и зголемување...