Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25916)

Мал трактат за саможртвата (Или осмислување на животот)

Записи во несоница Овој мал трактат за саможртвата, драг читателу, го пишувам мотивиран од кукавичлукот што нè зафатил во кукавичкото време на кое сме се...

Заедно против молкот: Етичко информирање за родово базираното насилство

„Светот нема да биде уништен од оние што прават зло, туку од оние што ги гледаат без да сторат нешто“ - Алберт Ајнштајн Во време...