Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25827)

Пет природни начини против опаѓање на косата

Нега и убавина Секогаш можете да купите скапи производи од познати производители или да платите третмани во салоните што ви гарантираат да го запрете опаѓањето...

„Гугл“ ќе ги избрише некористените џи-мејл сметки

Компанијата „Гугл“ ќе ја „заостри“ својата политика во врска со неактивните џи-мејл сметки оваа година. Оние што сакаат да ја задржат својата сметка на...

Во МНТ ќе се одржи „Поетроника“

Македонскиот народен театар најавува несекојдневно доживување со македонската поезија ставена во современ музички контекст. В четврток, на 8 јуни, со почеток во 21 часот,...

Уметнички активизам за издигнување на свеста

„Интерарт културниот центар“, во соработка и со поддршка на швајцарската амбасада во Скопје, ја продолжува националната турнеја на проектот „Простор за разговор“, со настан...

Промовирана монографијата на скулпторката Анета Светиева

Монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторката Анета Светиева беше промовирана вчера во „Даутпашиниот амам“ во Скопје. Промотор на книгата беше историчарот на...

„Фијук саем“ по третпат

Во дворот на библиотеката „Браќа Миладиновци“, денеска, од 14 до 21 часот, ќе се одржува третото издание на „Фијук саем“. Ова издание ќе биде...

„Портали“ – изложба на дела на Христина Мазнеска во Струмица

Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство „Контекст - Струмица“, во соработка со кафе-барот „Нагоре“, како дел од неформалниот тековен проект...

Супкултурата е двигател на иновациите во општеството

Годинашното издание на фестивалот на јапонска култура „Нихон-џи 2.0“ ќе се одржи на 27 мај, во „Мала станица“. Фестивалот е единствен по својата природа...

Гостува Мaргрет Гребович со предавање за кучињата, луѓето, храната и работата

На програмата на годинешново осмо издание на КРИК - фестивал за критичка култура, во организација на „Контрапункт“, кој е тематски насловен „Заробени во слободата“,...

Најнеизвесни избори во последната деценија

Предизборната кампања беше жестока. На површина се извадија „валканите алишта“ при што никој никого не поштеди. Предизборната кампања уште повеќе ја продлабочи поларизацијата на...