Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25825)

Место и за македонскиот народ во македонскиот устав (!)

Апетитите за попривилегирана позиција на малцинствата во македонскиот устав се чини дека се приближуваат до степен на ирационалност, па можеби ќе треба да се...

„Доживотен мандат за Павле Трајанов (2)“

Според четирите критериуми, големина и број на изборни единици, изборна формула, изборен праг и број на пратеници, актуелниот изборен модел во Македонија е еден...

Паметно справување со инфлациските шокови

Во последно време Македонија се соочува со поголем број економски предизвици. И покрај тоа, постојат решенија што можат да придонесат кон промовирање одржлив и...