Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25626)

Китинов: Еден од најдобрите, најкомплетни и најталентирани тенисери во историјата

Од сите подароци што ми ги даде тенисот во минатите години, најголеми, без сомнение, се луѓето. Тенисот беше повеликодушен спрема мене отколку што можев...

Во Лондон се бараат соба повеќе и сувенири во спомен на...

Продавниците и хотелите во близината на официјалната резиденција на британската монархија во Лондон се навикнати да заработуваат од кралското семејство, но овој пат е...

Демократијата е единствениот подарок на Британија за светот што вреди да...

Смртта на кралицата остави трага не само за Британците туку и за сите држави во светот, вели Ахмед Чараи за „Нешенел интерест“ Што може да...

Државниот погреб на кралицата ќе се одржи во Вестминстерската опатија

Погребот на кралицата Елизабета ќе се одржи во Вестминстерската опатија, в понеделник. Церемонијата ќе започне со формирањето на погребната поворка, која ќе го пренесе...

Ќе грмне ли тапан со подземен екот

Симболиката на „Тешкото“, во секоја смисла на зборот, не губи од својата актуелност ниту денес. Дури напротив, „Тешкото“ денес е уште потешко, станува претешко,...

Зошто кралицата беше најголемиот набљудувач во историјата

Во текот на седумте децении од владеењето на Елизабета Втора, светот се промени како никогаш досега, понекогаш на полошо, често на подобро, а кралицата...

Секако ќе ја промашите поентата

Бети е мртва! Да живее Чарли! Половина Нордистан се зави во црно. Оти половина нордистанци имаат британски корен. Носат во себе ројалистички дух. Црвените...

ДУИ – најголема закана за рамковниот договор

Зошто ДУИ упорно продолжува да го руши рамковниот договор? Вчера медиумите пренесоа дека Владата донела одлука за исправка на таканаречениот „балансер“, па во иднина...