Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25608)

Четири клучни насоки за добро здравје

Медицински совет За да го одржите доброто здравје, потребно е да ги следите вашите потреби, но и да ги слушате советите на експертите што издвоиле...

Дина Дума со две награди на Сараевскиот филмски фестивал

На 28-то издание на Сараевскиот филмски фестивал, најновиот филм во подготовка „Скејтањето не е за девојчиња“, на режисерката Дина Дума, а во продукција на...

Скулптурите на Марјан Стојаноски во Софија

Во галеријата на КИЦ на Македонија во Софија е отворена изложбата „Панта реи“ на прилепскиот уметник Марјан Стојаноски, на која се претставени ротирачки скулптури,...

Поетот умира не знаејќи дали пишувал залудно

Џерардо Мазучо, италијански поет Италијанскиот поет Џерардо Мазучо за неговата книга „Дотука живеел човек“ е добитник на наградата за најдобра дебитантска поетска збирка од млад...

Отстрел на обвинители, а процедурите на гонење криминал тапкаат во место!

Македонија и Албанија се во пакет за прием во редовите на Европската Унија, но се чини дека за двете држави ова не е единствената...

Експертите и стопанството со свои предлог-мерки за справување со енергетската криза

Очекувањата на сите засегнати страни се дека со прогласување кризна состојба во енергетскиот сектор, Владата ќе донесе повеќе уредби со кои ќе им се...

Новинарски професионализам, а не пропаганда

Неколку медиуми пренесоа информација за одредена невладина фондација што претендира дека е независна и непрофитна, која „ќе му понуди на секое дете од Македонија...

Промените треба да донесат унапредување на работењето, но и одговорност за...

Граѓаните и експертите остануваат оддалеку да ја следат разврската на оваа епизода на „лични оставки“ на носителите на јавни функции. Но тоа што изостанува...

Европа и Африка се соочуваат со драстичен недостиг oд вода за...

Додека Европа вложува напори како да го совлада недостигот од вода во иднина, жителите на Африка се соочуваат со драстичен недостиг од вода во...

Повторно еден милион евра за Општина Арачиново

На Арачиново во декември 2020 година му беше доделена неповратна еднократна помош од половина милион евра за справување со тешкотиите во работењето, настанати поради...