Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25567)

Најчестите грешки при полнење на мобилниот телефон

Техно Многумина прават грешки секој ден кога треба да го наполнат мобилниот телефон, што всушност му го скратува рокот на траење. На пример, го оставате...

Полска донација за колекцијата на МСУ

Неколку дена по ред европскиот уметнички тандем Артур Жмијевски и Павел Алтхамер создава нови дела во просторот на Музејот на современата уметност – Скопје....

Монодрамата е најтешката форма во театарот

Коста Ангов, актер Трагикомичната монодрама „Глумецот... е глумец... е глумец“ на босанскиот актер и писател Зијах А. Соколовиќ беше поставена во Театарот во Струмица, во...

Вашингтон уверен дека на Брисел му е потребен нов пристап за...

Стратегискиот фокус на САД во Европа сега можеби е на конфликтот во Украина, но, сепак, очекуваат ЕУ да постигне напредок во интеграцијата со Западен...

Дополнителна мотивирачка мерка за производство на житни култури

Обезбедена е дополнителна мотивирачка мерка за производителите на житни култури од 5.760 денари по хектар за сите земјоделци што имаат остварен принос од еден...

Зелено светло чекаат 5.000 квалификувани работници од странство

ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА НЕДОСТИГОТ ОД КАДАР ВО ТУРИЗМОТ Во екот на туристичката сезона, поради одливот на кадар во европските држави, Македонија се соочува со сериозен...

За енергетиката во Македонија: околу природниот гас (2)

Пред неколку месеци, Владата на РМ (односно „НЕР АД“ Скопје) потпиша меморандуми за учество во неколку проекти со компании од Грција за изградба на:...

Како се справува светот со постојаните осцилации во цените на...

Во текот на изминатите две и пол години, светските цени на нафтата и гасот беа предмет на шокови во побарувачката и понудата, а понекогаш...

Афирматор на македонското културно-историско наследство

Од 7 до 12 јули петта Демирхисарско-слепченска летна школа Во манастирот „Св. Јован Претеча“ - Слепче, Демир Хисар, на 7 јули свечено ќе биде отворена...

Нови оставки ја тресат владата на Џонсон

Велика Британија Продолжуваат проблемите за британскиот премиер Борис Џонсон, кој сѐ потешко успева да ја задржи власта на Даунинг стрит 10. Во знак на несогласување...