Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25446)

Вистински домови за стари, а не алиби за мешетари

Во таа насока, во следниот период треба да се мобилизираат сите сили за ублажување и надминување на овој проблем на ефикасен и координиран начин...

Македонскиот јазик покажува виталност и не е меѓу загрозените јазици

Од 7.000 признаени јазици, половина се во опасност Во светот денес постојат околу 7.000 признаени јазици, но, според една неодамнешна студија, половина од нив се...

Последното од Украина и стравот од геостратегискиот натпревар на големите...

Иако можеби оваа колумна требаше да дојде малку порано, целата хистерија околу Украина си го стори своето. Пред да преминам на она за што...

Генерацијата политичари што ја преспаа Халеевата комета

Човекот е инаетливо суштество - забранете му го патриотизмот и ќе му го разбудите! И во деновите на ова алтернативно чествување на годишнината на Гоце,...