Ознака: „Џејмс Веб“

Телескопот „Џејмс Веб“ сними „космички отпечаток“

Астрономите ја снимија уникатната глетка на 17 концентрични прстени од прав што личат на „космички отпечаток од прст“, на најновите снимки од вселенскиот телескоп...

Телескопот „Џејмс Веб“ ги сними прстените и месечините на Нептун

Додека вселенскиот телескоп „Џејмс Веб“ ја продолжува својата обиколка низ Сончевиот Систем, ја направи и својата прва фотографија од најоддалечената планета во нашето космичко...