Ознака: дерматитис

Контактен дерматитисис – зошто се јавува и како се третира

Контактниот дрматитис е воспаление на кожата. Се јавува кај сите луѓе и во сите возрасти. Често има карактеристичен модел на егзем, кој е предизвикан...

Себороичен дерматитис – болест што најчесто се јавува кај новороденчиња и...

Автор: Д-р Маргарита Ј. Крстеска, специјалист по дерматовенерологија Под поимот себороичен дерматитис се подразбира воспаление на кожата во регии кои се наречени себороични области (влакнестиот...