Ознака: Цветници

Традицијата за Лазарова сабота и Цветници живее во Струшко

Маскирани, пеејќи ја песната „Вијур, вијур Гајдано“, најмладите стружани, на единствен карактеристичен начин денеска го прославуваат празникот Цветници, посетувајќи ги домовите на православните христијани...