Ознака: Чинчоро

Мумиите Чинчоро се најстарите на светот

Светот е сцена УНЕСКО на меѓународно ниво, преку различни експерти, потврдува дека населбите и вештачката мумификација на културата Чинчоро имаат исклучителна вредност, која има глобално...