Ознака: бугарски иредентизам

ЕУ, пред сѐ, принципиелно да ја европеизира Бугарија

Долг список на бугарскиот иредентизам, негирање на македонскиот идентитет и јазик Бугарија е полноправна членка на Европската Унија од 1 јануари 2007 година, но нејзината...