Ознака: Богдан-Александру Станеску

Писателот треба да пишува независно од влијанието на наградите и книжевната...

Богдан-Александру Станеску, романски писател Богдан-Александру Станеску (1979) е романски писател, есеист, преведувач, издавач и претседател на Меѓународниот фестивал за литература од Букурешт (ФИЛБ). Дванаесет години...