Ознака: Љупчо Николовски

Дмитрасевич на средба со Николовски: Го продолжуваме патот кон ЕУ

Украинска делегација предводена од заменик-министерот за земјоделска политика и храна Маркијан Дмитрасевич оваа недела ќе престојува во земјава за да ги слушне, но и...

Николовски: Од извоз на оризот остваривме девизен прилив од 7 милиони...

Извозот на македонски ориз станува важна ставка во остварувањето девизен прилив и од пласманот на минатогодишната реколта на пазарите во странство е остварена досега...

Николовски: Македонското земјоделство е успешен модел и пример за искористување на...

Македонското земјоделство покажа дека е подготвено да ги апсорбира парите од европските фондови без кои нема модернизација и развој. Станавме пример и успешен модел...

Чичко ми е вработен во М-НАВ пред да се родам, а...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски денеска уште еднаш повтори дека нема никаква врска со вработувањата на неговите чичко и внук во...

Просечната откупна цена на млекото е 30-32 денари, трговците наметнуваат цени,...

Според последните податоци нема зголемување на цените кај земјоделците, туку станува збор за нешто што трговците го наметнуваат на грбот на граѓаните. Откупната цена...

Штипските трговци ги трошат последните залихи на зеленчук, замрзнувањето на цените...

По замрзнувањето на цените на зеленчукот се трошат последните залихи на тезгите на Градскиот пазар во Штип, но и по супермаркетите. Ванчо Ѓеорѓиев, трговец...

Николовски одбива да ги коментира цените на храната, но очекува намалување

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски денеска рече дека не може да ги коментира цените на основните прехранбени производи, но очекува, како...

Подготвени сме заеднички да ги ублажиме последиците од климатските промени, порача...

Глобалните кризи бараат глобален одговор и акција. Подготвени сме заеднички да ги ублажиме последиците од климатските промени и исцрпувањето на природните ресурси, а истовремено...

Речиси 300 евра стипендија за студентите на земјоделскиот, шумарскиот или ветеринарниот...

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со министерот за образование и наука Јетон Шаќири, денеска учестуваа на академскиот час во организација...

Македонија годинава е 29-та во светот по извоз на вино со...

Новиот закон за виното е комплетно готов и веќе е доставен од работната група до Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ). Завршија сите...