Ознака: Љупчо Константинов

Наградата „11 Октомври“ ја доживувам како одраз на почит и благодатен...

Истакнатиот композитор е добитник на признанието за животно дело На свеченост во Собранието на Македонија денеска на истакнатиот композитор Љупчо Константинов му беше врачена Државната...

Еден кадар за мене, еден за историјата!

Весна Дамчевска, специјално за „Нова Македонија“ од Битола Еден кадар за мене, еден за историјата, мотото на браќата Милтон и Јанаки Манаки со кои започна...

Кинематографот Едвард Лакман ја крена публиката на нозе на фестивалот „Браќа...

Со врачувањето на наградите „Златна камера 300“ за животното дело на големиот кинематрограф Едвард Лакман и „големата звезда“ на македонскиот филм, што веќе четврта...

Големата ѕвезда на македонскиот филм за композиторот Љупчо Константинов

Добитник на признанието Големата ѕвезда на македонскиот филм за 2019 година е композиторот Љупчо Константинов. Константинов ова високо признание го доби за музиката во филмовите...

Да се твори е вистинско задоволство

За долгогодишното искуство и фанатичната посветеност во создавањето на музиката, особено во театарот, композиторот Љупчо Константинов е исто така добитник на наградата за животно...