Ознака: јубилеј

Одбележани 70 години постоење на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”,...

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков" од Скопје (ИМЈ) со отворени денови обележува два јубилеи - 70 години од неговото основање и 120 години...

Градинката „Наша иднина“ од Прилеп одбележи 55 години постоење

ЈУБИЛЕЈ Под мотото „Секое дете е различен цвет во овој свет“, во големата сала на центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, се одржа свечена...

„Алкалоид“ одбележа јубилеј – 45 години од постоењето на „Бекутан“

Фармацевтската компанија „Алкалоид“ денеска одбележа 45 години на еден од своите најпрепознатливи брендови, колекцијата производи за деца „Бекутан“. Менаџерот на компанијата Живко Мукаетов рече дека...

„Битолски весник“, денес слави 59 години од првиот број

„Битолски весник“, најстариот локален печатен медиум не само во Битола, туку и во државата, денес, сабота на 29 април, го одбележува својот голем и...

Тутунски комбинат Прилеп одбележува 150 години постоење

Македонската компанија Tутунски комбинат Прилеп, една од најстарите на Балканот, годинава одбележува голем јубилеј – 150 години постоење. Денеска при тоа со пригодни манифестации...

Голем јубилеј – половина век од отворањето на Лекторатот по македонски...

50 години од отворањето на првиот лекторат по македонски јазик надвор од некогашната југословенска држава Голем јубилеј за македонистиката и за македонската држава – половина...

Првата честитка за 65-от роденден на „Колибри“ стигна од Нови...

На минатонеделниот час по македонски јазик на учениците што изучуваат македонски јазик во ООУ „Вељко Влаховиќ“ во Нови Сад, Србија, за неколку минути зелената...

„Јадро“ го слави својот 10-годишен јубилеј

Асоцијацијата на независната културна сцена „Јадро“ го слави својот 10-годишен јубилеј, со колективната изложба „10 години Јадро - сè уште оправдано присутни“, која ќе...

Со обучени и посветени патриоти АРМ се справи со косовската и...

Армијата гарант за безбедноста и економскиот развој на државата Без разлика дали Армијата е голема или мала, важно е дека таа е гарант за сигурноста...

Армијата има за што да биде горда пред своите граѓани

Признанија за вработените во Армијата и МО по повод 30-годишниот јубилеј Во рамки на активностите со кои Армијата го одбележува својот 30-годишен јубилеј, денеска се...