Ознака: јавен

„Отвори го пенџерчето“ евергрин-химна и за летната сезона

Има или нема клима-уреди во скопските автобуси беше предмет на неколкудневно истражување на екипата на „Нова Македонија“. Фактичката состојба покажува дека голем број приватни...

Европејците ги користат предностите на бесплатниот јавен превоз

Во обид да го намалат глобалното затоплување и да ги надоместат зголемените трошоци за гориво, сè поголем број држави, градови и региони во Европа организираат...

Јавен превоз, пешачење и велосипед – специјални мерки за специјални цени...

Анкета на „Нова Македонија“ „Нова Македонија“ направи онлајн и телефонска анкета за тоа како поскапувањето на горивата ќе влијае на животот и на навиките на...

На уметниците им треба поддршка, на градот култура на јавен простор

Фасадите на зградите 44a и 46а на скопска Рузвелтова се „тапетирани“ со 130 црно-бели портрети на уметници, културни работници и креатори на културна политика,...

Нереалните плати во јавниот и во државниот сектор ја уништуваат економијата

Диспропорција во платите се случува само во сектори каде што нема реален пазар, велат упатените, посочувајќи дека во сектори каде што пазарот е развиен,...