Ознака: Штедачи

Уставниот суд одлучи во корист на штедачите од „Еуростандард банка“

Уставниот суд денеска го укина ставот 3 од членот 163 од Законот за банките со кој се овозможува приоритет на побарувањата на Фондот за...

Досега исплатени 3,2 милијарди денари за обесшетување на штедачите во „Еуростандард...

Фондот за осигурување на депозити информира дека од почетокот на исплатата на обесштетувањето на депонентите на „Еуростандард банка” АД Скопје во стечај со право...

Татовци се откажаа од тужбата против државата, но не и од...

Откако штедачите на ТАТ пред неколку години го изгубија судскиот процес против Република Македонија во судот за човекови права во Стразбур, тие пред една...

Изгубени илјадници евра, обесштетување од еден денар

Последната исплата на најдобар начин ја илустрира целата иронија на стечајот, кој цели 22 години се води за штедилницата ТАТ. Имено, со последното обесштетување,...

Злетовскиот „банкар“ ги ограбувал и најблиските роднини

Неуките штедачи, а најголем дел од нив биле пензионери, не можеле да ја забележат измамата, затоа што за нив било доволно тоа што на...

Штедачите во швајцарски франци се непожелни

Српските банки одбиваат да ги примаат влоговите во швајцарски франци или тоа го прават со нула каматна стапка Српските банки се соочуваат со „невообичаена“ појава...