Ознака: шаховска федерација

„Реизборот ми дава уште поголем мотив, но и одговорност“

ШАХ - ЃОРЃИ МИНОВСКИ СТАРО-НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ШСГС Плановите за наредните четири години се да работиме со зголемено темпо на проектот „Шах во училишта“, а...

Раџабов се повлече од Турнирот на кандидатите, ќе го замени Вашер-Лаграв

Вашер-Лаграв ќе биде замена за Раџабов, бидејќи тој има највисок просечен рејтинг, од февруари 2019 до јануари 2020 година Азербејџанскиот велемајстор (ВМ) Тимур Раџабов ќе...