Ознака: Шангајска листа

Македонските универзитети и годинава не се меѓу најдобрите илјада на Шангајската...

Македонските универзитети и годинава ги нема меѓу најдобрите илјада во светот, според Шангајската листа за рангирање на светските универзитети што беше објавена денеска. Највисоко рангирани...

Кога изопачениот мозок ти чува грб

Ги слушам бројките во јавноста. Милион евра... осум милиони... триесет милиони... ситнурија... Јас кога бев мегафон на Грујо, кога ги бранев криминалите на режимот...

Српската наука со пад на Шангајската листа

Падот на Универзитетот во Белград за сто места на новата Шангајска листа е поради сѐ поголемата конкуренција меѓу универзитетите во светот и вложувањата во...