Ознака: Членството

Невладеењето на правото и корупцијата ги одвраќаат инвеститорите

Погледнато преку актуелните состојби и анализирајќи ги забелешките во најновиот извештај на Европската комисија за Македонија, ниту се подобри владеењето на правото, ниту зајакна...

Има ли крај за „најдолгиот пат“?

Реалноста меѓу некритичкиот ентузијазам за прифаќање на сите неевропски услови на ЕУ за Македонија и крајната цел - полноправно членство на земјава во Унијата,...

Со три отсто трошоци поголема безбедност од Русија?!

Неколку земји на НАТО се залагаат за подигање на одбранбените трошоци на Алијансата од 2 отсто на 2,5 отсто или дури на 3 отсто...

Членството во ЕУ не е гаранција за конкурентно земјоделство

Зачленувањето во Европската Унија предизвикува процес на динамични структурни промени, забрзувани главно под влијание на заедничката аграрна политика на ЕУ. Се менуваат односите помеѓу...