Ознака: чистење

Седум грешки при чистење на индукциската плоча

Индукциските шпорети и рингли се популарни благодарение на нивното кратко време за готвење, енергетската ефикасност и безбедноста при употреба. Тие се загреваат побрзо од...

Средство од три состојки што ќе го исчисти и највалканиот мебел

Сите знаеме колку е важен каучот во дневната соба. По напорниот ден сакате да се опуштите на него, но таа идила може да ви...

Делови од бањата кои заборавате да ги исчистите, а на нив...

Еден од десет луѓе заборава да ги исчисти овие основни делови од бањата за време на редовното чистење. Многумина од нас се фаќаат за чистење...

ЕСМ-ХЕС „Црн Дрим“ го чисти коритото и бреговите на реката Црн...

АД ЕСМ – Подружница ХЕС Црн Дрим Струга продолжи со проектот за чистење на коритото на реката Црн Дрим. По пауза од две години...

Клубот за подводни дејности „Охрид“ изведе голема акција за чистење на...

Членови на Клубот за подводни дејности „Охрид“ од Охрид во рамки на годишните активности, а во координација со општина Охрид, денеска изведе акција за...

АД ЕСМ спроведе голема еко акција

По повод Светскиот ден за заштита на животната средина вработените во АД ЕСМ, во сите подружници, учествуваа во големата еколошка акција за уредување, зазеленување...

Генерелано чистење на Битола

Во Битола денес почна со реализација на активностите од најголемата еколошка акција за чистење на градот. Акцијата се спроведува заедно со комуналните јавни претпријатија: ЈКП...

Навики за чистење што прават повеќе штета отколку корист

Домување Кога го чистите домот, треба да внимавате на одредени навики бидејќи тие предизвикуваат повеќе штета отколку корист. Користите премногу средство за чистење: Ако не е...

Се чисти собирниот канал на Стрежево

Пред пролетните дождови и зголемените дотоци во периодот пред нас, вработените на ЈП „Стрежево“ спроведоа континуирана акција за чистење на собирниот канал. Од претпријатието велат...

Пролетно будење, па генерално чистење

На крајот на месецот се одбележуваат два значајни празници што најмногу се поврзуваат со екологијата - доаѓањето на пролетта и Денот на водата. На...