Ознака: централен регистар

Бугарите лути за бришењето на „Иван Михајлов“ од Централниот регистар

Бришењето на културниот центар „Иван Михајлов“ од Централниот регистар бугарското Министерство за надворешни работи (МНР) го смета за тенденциозно, а ја обвинува земјава и...

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ Битола избришан од Централниот регистар

Бугарскиот културен центар „Иван Михајлов“ од Битола е избришан од Централниот регистар, по одлуката на министерот за правда Кренар Лога донесена врз основа на...

Централен регистар: Барањето на здружението „Цар Борис Трети“ одбиено, недостасуваа документи

Централниот регистар попладнево соопшти дека е донесено решение со кое барањето за усогласување од страна на здружението „Цар Борис Трети“ од Охрид е одбиено...

Централниот регистар побарал проверка на имињата на сите 17.000 регистрирани здруженија

Централниот регистар до новоформираната Комисија за употреба на историските имиња во рамки на Министерството за правда, доставил иницијатива за проверка на имињата на сите...

Здруженијата кои нема да ги усогласат имињата се бришат од Централниот...

Организациите регистрирани согласно со одредбите на Законот за здруженија и фондации кои нема да ги усогласат имињата и дејноста, се бришат од Регистарот, соопшти...

Здружението „Цар Борис Трети“ поднело барање за промена на името

Здружението од Охрид „Цар Борис Трети“ има поднесено барање до Централниот регистар за промена на името согласно измените во Законот за здруженија и фондации....

Синот на цар Борис Трети дал согласност за охридското здружение, Централен...

Синот на царот Борис Трети и поранешен бугарски премиер Симеон Втори (Саксобурготски) дал согласност за здружението од Охрид да го носи името на неговиот...

Централен регистар го продолжува рокот за поднесување на годишна сметка

На барање на правните субјекти заради заштита и превенција од ковид-19, Централниот регистар донесе одлука за продолжување од 10 дена на рокот и за...

Продолжен рокот за поднесување на годишна сметка до Централниот регистар

Рокот за електронско поднесување на годишна сметка до Централниот регистар се продолжува заклучно со 25.03.2021 година до полноќ. - По барањата пристигнати до Владата и...

Реакција од Централен регистар по изјавата на Нури Бајрами за ИВЗ

По однос на денешната изјавата на Нури Бајрами од ДКСК поврзана со незаконитости и злоупотреба на финансиски средства на ИВЗ, меѓу другото беше наведено недоставување...