Ознака: Цените

Цените на нафтата паднаа за повеќе од 2 отсто

На светските пазари цените на нафтата паднаа за повеќе од 2 отсто минатата недела, бидејќи американската Фед и другите централни банки во светот би...

Како ќе се движат цените на храната во иднина

Врз растот на цените влијаат како надворешни така и внатрешни фактори. Македонија има мала економија и нормално е да биде земја што ќе биде...

За менаџирањето со цените на горивата

На берзанската цена не можеме да влијаеме, но секако можеме да влијаеме на давачките што се плаќаат спрема државата. Државата во минатото, во услови...

Аграрот во очекување на „длабоко орање“

За да имаме стабилизација или намалување на цените на храната, првин ќе треба да извршиме окрупнување на земјоделските површини, субвенции за набавка на современа...

Дали законот за забрана на нефер трговски практики е брана од...

Спротивно на убедувањата на бизнисмените дека ваквите мерки му штетат на бизнисот и ја зголемуваат сивата економија, Владата смета дека единствено решение на проблемот...

Граѓаните за, економските експерти против продолжено замрзнување на цените

Според економските експерти и бизнис-секторот, ваквите мерки на замрзнување на цените не може да траат до недоглед. Тие на краток рок може да дадат...

Цените на становите во Германија незапирливо паѓаат

Цените на станбените недвижности во Германија ја продолжија надолната траекторија и паднаа за 10,2 отсто во третиот квартал, во однос на истиот период минатата...

Цените на храната најниски во светски рамки во последниве ...

Цените на храната во ноември во светски рамки останаа на најниско ниво во споредба со изминатите две и пол години, поради поевтините жита, објави...

Во очекување на цените со „низок старт“

Купувачите забрзано ги дополнуваа домашните резерви со храна пред владините најави за покачување на цените на „замрзнатите“ земјоделски производи и овошје. Во кошниците преовладуваа домати,...

Преглед на производите опфатени со владината мерка „замрзнување ...

За и против: Што донесоа и што ќе донесат владините одлуки за определување највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало Владата на Македонија,...