Ознака: фотоволтаични системи

Фотоволтаични системи на покривите на основните училишта во Центар

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР ЈА ИЗГЛАСА ОДЛУКАТА ЈП „ЕНЕРГИЈА ЦЕНТАР“ ДА СЕ ЗАДОЛЖИ СО 850.000 ЕВРА ЗАРАДИ ПОСТАВУВАЊЕ ФОТОВОЛТАИЦИ Советот на Општина Центар и официјално...

Шпаркасе банка користи електрична енергија од сопствено производство преку инсталација на...

„Шпаркасе банка“ АД Скопје, како општествено одговорна компанија што има за цел да го намали негативното влијание врз животната средина, во 2022 г. реализираше...

Инсталирани фотоволтаични системи, се очекува заштеда од 190.000 евра

Со цел зголемување на производството на електрична енергија од обновливи извори, како и за намалување на трошоците за електрична енергија, на институциите формирани од...