Ознака: туристичка

Туристичка атракција што и економски го оправдува своето постоење

Според податоците на „Хрватски патишта“ (ХЦ), преку Пељешкиот мост, од неговото отворање на 26 јули 2022 година до 14 јули 2023 година, поминале повеќе...

Со неколку клика до најповолна туристичка дестинација

Разработивме софтверска платформа што има цел да го дигитализира туристичкиот сектор што работи со пакет аранжмани. На овој начин, преку користење еден софтвер за...

Земјите од Западен Балкан со заедничка туристичка понуда

Според растот на домашни и на странски туристи, нашата држава во 2022 година е петта држава во светот според податоците од Светската туристичка организација....

Ќе предизвика ли омикрон турбуленции за авиосообраќајот во 2022 година?

Ширењето на новиот сој на коронавирусот ќе го забави темпото на закрепнување на авионската индустрија, но, според челниците на водечките авиокомпании, не се очекува...

Пандемијата ќе ја определи и претстојната туристичка сезона

Претстојната сезона повторно ќе биде диктирана од пандемијата, прогнозираат упатените, потенцирајќи дека сега и инволвираните и граѓаните се помудри, поради што очекуваат пораст на...