Ознака: токсини

Јапонска бања за стапала за отстранување на токсините

Како што се грижиме за лицето и телото, не смееме да заборавиме и на нашите стапала. Детоксикацијата на стапалата станува сѐ попопуларна како начин...

Медот ги отстранува токсините од телото и дејствува против стресот

Здравствените придобивки од медот веќе ни се добро познати, секое домаќинство има барем една тегла, но што ќе постигнете ако ги следите упатствата на...

Знаци дека телото ни е полно со токсини

Преку разни намирници и пијалаци, во организмот внесуваме различни материи, кои понекогаш не се здрави, што придонесува за таложење на токсините во организмот. Кога...

Намирници што ослободуваат токсини кога се загреваат

Современиот начин на живот и многубројните обврски не оставаат доволно време за секојдневно приготвување ручек, па затоа истото јадење често го оставаме за наредниот...

Произведен полимер што неутрализира биолошки и хемиски токсини

Истражувачите од Институтот за регенеративна медицина во Питсбург успеале да произведат мултифункционален полимер со одлични и неверојатни својства. Станува збор за материјал што може...

Магла сегде околу нас

Магливото време предизвикува проблеми кај целата популација, со тоа што кај ранливите групи, како постарите лица, децата, луѓето со болести на срцето и на...

Србија: Децата родени меѓу 1999 и 2015 подложни на малигни болести

Децата родени меѓу 1999 и 2015 година во Србија биле изложени на токсичен фактор, кој влијаел да бидат подложни на малигни болести, покажа студијата...