Ознака: темели

Осветени темелите на црквата Св. Талалаје во Горно Оризари

Во месноста Билјаник, во населбата Горно Оризари во Битола, се осветени темелите на црквата Св. Талалеј. Чинот на осветувањето го водеше неговото Високопреосвештенство, Митрополитот...

Економскиот раст мора да се темели на продуктивност, а продуктивноста на...

Мора да се надмине проблемот со ниското ниво на иновативност и креативност, кои не се ни еден отсто од она што се постигнува во...

Како беа поставени темелите на шампионскиот Торонто?

Претседателот за кошаркарски операции Масаи Уџири ги направи сите вистински потези во составувањето на тимот на Торонто за титулата во НБА-лигата Може да биде речиси...

Нотаријатот е еден од темелите на правната држава

Без двоумење може да се пофалиме дека македонскиот е еден од најстарите, најразвиените и најмодерните нотаријати во регионот, но и пошироко Нотарска комора на Република...