Ознака: Судски совет

Судскиот совет в петок на јавна седница ќе одлучува за дисциплинска...

Судскиот совет попладнево со осум гласа „за“ одлучи да биде јавна седницата на која ќе се одлучува по иницијативата за дисциплинска одговорност на претседателката...

Oценската мисија за Судски совет со 40 препораки за подобрување на...

Извештајот на оценската мисија на ЕУ за функционирањето на Судскиот совет содржи 40 препораки, групирани во шест сегменти – структура и компетентност на самиот...

Георгиев: Ако Оценската мисија заклучи дека Судскиот совет треба да биде...

Претседателот на Судскиот совет Сашко Георгиев вели дека доколку Оценската мисија на Европската унија заклучи дека Судскиот совет треба да биде распуштен, ќе ја...

Лога бара изземање на Лорета Ѓоргиева од Комисијата на известители

Поради конфликт на интереси Министерот за правда Кренар Лога со писмен допис бара од Судски совет поради конфликт на интереси да ја изземе Лорета Ѓоргиева...

Предупредувачки протест на Синдикатот на Судскиот Совет, се бара враќање на...

Синдикалната организација на Судскиот Совет денеска повторно излезе на предупредувачки протест со барање да им бидат вратени додатоците на плата, укинати од март годинава. Претседателот...

Советот на ЈО едногласно ја разреши Вилма Русковска од јавен обвинител

Поранeшнаta шефица на обвинителството за борба против организиран криминал Вилма Русковска едногласно беше разрешена од Советот за јавни обвинители. Обвинителката Ивана Трајчева пак е казнета...

Изборот на судии во Апелациониот суд Скопје е прв избор спроведен...

Ова ќе биде прв избор спроведен по процедура врз основа на методологијата, а согласно новиот закон за Судски совет, изјави претседателот на Судскиот совет,...

Лорета Горгиева и Миљазим Мустафа поднесоа оставки од Советот за ИКТ...

Членовите на Судскиот совет, судијата Лорета Горгиева и м-р Миљазим Мустафа, доставија оставки до Министерот за правда, Кренар Лога, и се повлекоа од членство...

Агелер: Видовме малку докази дека Судскиот совет ги исполни своите законски...

Мандат на Судскиот совет е да обезбеди правилно и транспарентно функционирање на судството во оваа земја, со жалење можам да кажам дека видовме малку...

Судскиот совет го избра Бесник Авдија за претседател на Основен граѓански...

Судскиот совет денеска ја одржа 463. Седница на која беа разгледани повеќе точки, меѓу кои и точката за избор на нови претседатели во пет...