Ознака: Судски совет

Судски совет донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на...

Судски совет на денешната седница донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на двајца членови на Судски совет од редот на судиите на...

Судскиот совет одлучи да се стават во мирување постапките за избор...

Судскиот совет донесе заклучок постапките за утврдување на одговорност за претседател на суд или судија и постапките за избор на претседател на суд или...

Судскиот совет добил претставка и постапува по одлуката на Врховен суд...

Судскиот совет на Македонија соопшти дека со внимание ги следи реакциите во јавноста, во врска со одлуката на Врховниот суд, која се однесува на...

Судски совет не донесе одлука за делегирање на судијата Осман Шабани...

Судскиот совет денеска на итна седница расправаше за судијата Осман Шабани, кој неодамна беше избран за судија во Апелационен суд Скопје, да биде времено...

Судски совет ја делегираше новоизбраната апелациона судијка Александра Ристеска во Кривичен...

Судскиот совет на денешната итна 474-та седница донесе одлука новоизбраната судијка во скопска Апелација, Александра Ристеска, времено да биде упатена во Основниот кривичен суд...

Судскиот совет ја запре постапката за утврдување одговорност на претседателката на...

Со седум гласа „за“ Судскиот совет на денешната седница ја запре постапката за утврдување на одговорност на претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми. Мислењата на...

Гир: Имавме продуктивна средба со Дамева, членовите на Судскиот совет да...

Евроамбасадорот Дејвид Гир изјави дека вчера имал продуктивен состанок со претседателката на Судскиот совет (СС) Весна Дамева и се надева дека сите членови на...

Судскиот совет ќе се произнесе по извештајот изготвен по иницијативата за...

Судскиот совет денеска на седница треба да расправа и да одлучува по извештајот од Комисијата на известители во врска со иницијативата за утврдување одговорност...

Претседателката на Врховен, Беса Адеми, се вклучи во работата на Судски...

Претседателката на Врховен суд, Беса Адеми, денеска се вклучи во работата на Судски совет со нејзиното присуство и учество на 472 седница. Ова следува по...

Судски совет ја прифати оставката на претседателот Сашко Георгиев, Дамева се...

Судскиот совет денеска на итна седница го прифати барањето за оставка на претседателот Сашко Георгиев, а согласно пресудата на Управен суд, одлучи да ја...