Ознака: Судски совет

Судски совет не донесе одлука за делегирање на судијата Осман Шабани...

Судскиот совет денеска на итна седница расправаше за судијата Осман Шабани, кој неодамна беше избран за судија во Апелационен суд Скопје, да биде времено...

Судски совет ја делегираше новоизбраната апелациона судијка Александра Ристеска во Кривичен...

Судскиот совет на денешната итна 474-та седница донесе одлука новоизбраната судијка во скопска Апелација, Александра Ристеска, времено да биде упатена во Основниот кривичен суд...

Судскиот совет ја запре постапката за утврдување одговорност на претседателката на...

Со седум гласа „за“ Судскиот совет на денешната седница ја запре постапката за утврдување на одговорност на претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми. Мислењата на...

Гир: Имавме продуктивна средба со Дамева, членовите на Судскиот совет да...

Евроамбасадорот Дејвид Гир изјави дека вчера имал продуктивен состанок со претседателката на Судскиот совет (СС) Весна Дамева и се надева дека сите членови на...

Судскиот совет ќе се произнесе по извештајот изготвен по иницијативата за...

Судскиот совет денеска на седница треба да расправа и да одлучува по извештајот од Комисијата на известители во врска со иницијативата за утврдување одговорност...

Претседателката на Врховен, Беса Адеми, се вклучи во работата на Судски...

Претседателката на Врховен суд, Беса Адеми, денеска се вклучи во работата на Судски совет со нејзиното присуство и учество на 472 седница. Ова следува по...

Судски совет ја прифати оставката на претседателот Сашко Георгиев, Дамева се...

Судскиот совет денеска на итна седница го прифати барањето за оставка на претседателот Сашко Георгиев, а согласно пресудата на Управен суд, одлучи да ја...

Управен суд го поништи разрешувањето на Дамева од претседателската функција во...

Решението на Судскиот совет со кое поранешната претседателка на советот, Весна Дамева, беше разрешена од претседателската функција е поништено, потврдија од Управниот суд за...

За Судски совет претседателката на Врховен покажала префесионална и правна некултура,...

Претседателката на Врховниот суд, Беса Адеми, со неприсуството на седниците на Судскиот совет покажала професионална и правна некултура во постапувањето и почитување на институциите...

Судскиот совет в петок на јавна седница ќе одлучува за дисциплинска...

Судскиот совет попладнево со осум гласа „за“ одлучи да биде јавна седницата на која ќе се одлучува по иницијативата за дисциплинска одговорност на претседателката...