Ознака: студентски оброк

МОН: Од понеделник исплата на субвенциониран студентски оброк на неделно ниво

Наместо на дневна основа, од следниот понеделник паричните средства за субвенциониран студентски оброк ќе се исплаќаат одеднаш за шест дена во неделата. Ова е...

Шпаркасе Банка ги повикува студентите да достават точни податоци за контакт

Шпаркасе Банка АД Скопје ги повикува сите квалификувани студенти за субвенциониран студентски оброк, кои се пријавиле на првиот повик од МОН во периодот од 1...

МОН најави исплата на стипендиите и надоместот за оброк до крајот...

Министерството за образование и наука известува дека исплатите за ученички стипендии, студентски стипендии во земјата и во странство и субвенциониран студентски оброк ќе се...

Собранието ги усвои измените на Законот за субвенциониран студентски оброк, до...

Собранието денеска во рамки на продолжението на 91. седница со 58 гласа „за“ и со 21 „воздржан“, го донесе Законот за изменување на Законот...

Законот за субвенциониран студентски оброк проследен на натамошна постапка во Собранието

Собраниската Комисија за финансирање и буџет на денешната седница го разгледа Предлог-законот за изменување на Законот за субвенциониран студентски оброк, по скратена постапка, со...

За студентскиот оброк се бара решение по словенечкиот модел, според Зајкова...

Не е точно дека некој сака да го укине студентскиот оброк, се бара трајно и системско решение за тој да функционира како што беше...

Од утре аплицирање за субвенциониран студентски оброк

Министерството за образование и наука информира дека од утре до 31 декември повторно може да се аплицира за остварување на правото на субвенциониран студентски...

Студентите ќе добиваат поздрав оброк, пратениците го изгласаа предлогот на ЛДП

Редовните студенти од државните и приватните универзитети од наредната академска година ќе добиваат субвенциониран оброк од 120 денари дневно. Предлог-законот за субвенциониран студентски оброк, кој...