Ознака: стратегија за отворени податоци

Со отвореност на податоците до поголема транспарентност на институциите

Податоците од државните институции треба да бидат отворени и достапни до граѓаните со што ќе се зголеми транспаретноста, отчетноста и довербата во институциите. За да...