Ознака: „Стоби“

ФОТОГАЛЕРИЈА – Винарија „Стоби“ традиционално ја закрои и освети виновата лоза...

Празникот на лозарите Свети Трифун по 14 пат се одбележа на плантажите на винарницата „Стоби“ . Традиционално, закројувањето на лозјата годинава се одржа во...

Успешна македонска турнеја на мандолинскиот квартет „Стоби“ од Сплит

Со концертот во Скопје заврши турнејата низ Македонија на мандолинскиот квартет „Стоби“ од Сплит, Хрватска. Квартетот што работи во рамки на Македонското културно здружение...

Традиционално закројување на винова лоза во винарница „Стоби“

Со литургија, закројување на лозите винаријата „Стоби“ го одбележа празникот Св.Трифун, заштитникот на виното и винарите По повод празникот Свети Трифун, во винарницата „Стоби“ по...

Скулптурите на Хаџи Бошков во античкиот амбиент на Стоби

Изложбата на македонскиот скулптор Петар Хаџи Бошков вклучува четириесетина репрезентативни дела од повеќе творечки фази на авторот, кои опфаќаат четиридецениски период од 1962 до...

Изложба на Петар Хаџи Бошков на археолошкиот локалитет Стоби

Голема изложба со дела од Петар Хаџи Бошков со наслов „Откривање на иднината: Археологија на модерноста“ ќе биде отворена в сабота на 18 септември,...

Изложба на Петар Хаџи Бошков во археолошкиот локалитет Стоби

Спој на модерната уметност со античкиот свет На 18 септември (сабота), во 18 часот, на античкиот локалитет „Стоби“ ќе биде отворена голема изложба на дела...

„Отело“ го затвора фестивалот на античка драма „Стоби“

Во тек е 18-от Интернационален фестивал на античка драма. Традиционално, во летните периоди на древната сцена во Стоби се изведуваат театарски текстови од најпознатите...

„Орестија“ го отвора фестивалот „Стоби“

По двегодишна пауза, од вчера до 17 август се одржува 18-то издание на интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби“. Фестивалската програма предвидува дванаесет настани...

Фестивал на античка драма „Стоби“ од 3 до 17 август

Во археолошкиот локалитет „Стоби“ од 3 до 17 август, по две години пауза, ќе се одржи 18. по ред Интернационален фестивал на античка драма...

„Веритас“ и „Вранец класик“ на „Стоби“ со високи оценки од „Вајнс...

Две вина на винарницата „Стоби“ добија високи поени од една од највлијателните вински критичарки Тара Томас, кои ќе бидат објавени во рецензија на магазинот...