Ознака: СР Југославија

Церемонии, протести и сочувство – 24 години од НАТО-бомбардирањето на СР...

Пред 24 години на денешен ден започнаа воздушните напади на НАТО врз тогашна Сојузна Република Југославија (Србија и Црна Гора). За време на 78-те...

Што донесе бомбардирањето со осиромашен ураниум?

Деновиве на голема врата, од многу високи државни функционери од регионов, со право повторно се реактуализира ова прашање. Очигледно последиците се далекосежни и имаат...