Ознака: сонк

Неделков: СОНК нема да дозволи исплата на плата спротивно на Колективниот...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска ќе има вонредна седница на Советот на која ќе одлучи за натамошни чекори поради доцнењето...

Неделков: Некој се плаши ако СОНК добие репрезентативност дека по автоматизам...

Неможноста Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК да ги потпише колективните договори за основно и средно образование поради немање репрезентативност е...

Потпишан Општиот колективен договор, 130 илјади вработени во јавниот сектор од...

Министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска и претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Слободан Трендафилов, денеска после 15 години потпишаа нов...

Нацрт-законот за плати е дискриминирачки и остава простор Владата сама да...

Нацрт-законот за плати во јавниот сектор е дискриминирачки и противуставен. Не само што го ограничува учеството на синдикатите во носењето на одлуките на Владата,...

Менувањето на образованиот систем ги здружи МОН и СОНК

Промените во образованието треба да продолжат, а СОНК ќе даде активен придонес во креирањето и имплементацијата на политиките со кои МОН и другите надлежни...

Потпишан колективниот договор помеѓу МТСП и СОНК, обезбедува зголемување на платите...

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска и претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК), Јаким Неделков, го потпишаа новиот...

СОНК: Наставата од далечина е неприфатлива, Владата и ЗЕЛС да најдат...

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) денеска на својот Фејсбук-профил објави дека Владата и Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) треба...

СОНК и МОН потпишаа спогодба за зголемување на платите во училиштата

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) и Министерството за образование и наука (МОН) потпишаа Спогодба за повисоки плати во основното и средното...

Вработените во градинките ќе добијат цела априлска плата иако штрајкуваа, се...

Претставниците на Министерство за труд и социјална политика (МТСП) и Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) денес ги потпишаа измените на колективниот договор...

Тренчевска и Неделков на разговор за платите во градинките

Во Министерството за труд и социјална политика претпладнево ќе се оддржи нова средба помеѓу министерката Јованка Тренчевска и претседателот на Синдикатот за образование наука...