Ознака: сервис

Институциите се сервис за граѓаните, а не спротивно

Во согласност со Законот за општа управна постапка, кога еден граѓанин вади лична карта, МВР е должно по службена должност да се обрати кај...

Сервис да, но само за граѓаните

Вадење лични документи, изводи, градежни дозволи, легализации на објекти, приватизации на земјишта, грижа за болни, уписи во градинки и во училишта, судски процеси, се...

До крајот на годината ќе се отворат 10 сервиси за жртви...

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска денеска го посети новиот Центар за жртви на семејно насилство во Велес. Таа најави дека до...