Ознака: Сексуална експлоатација

Годинава три девојчиња биле цел на сексуална експлоатација, објави Тренчевска

Во 2022 година, идентификувани се девет жртви на трговија со луѓе од кои осум женски и едно машко лице. Најголем број од нив, се...

Истражување: Украинските бегалци се повеќе се цел на сексуална експлоатација

Украинските бегалци се повеќе се мета на сексуална експлоатација со зголемен интерес за порнографија која наводно прикажува бегалци од земјата разурната од војна, според...

Девојка со попреченост продавана од мајка си и сестра си за...

Надлежен јавен обвинител од Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција, по преземените предистражни дејствија, денеска донесе Наредба за спроведување истражна постапка...

Сексуална експлоатација, доминатна форма на трговија со луѓе во Македонија (Видео)

Доминантна форма на трговија со луѓе во Македонија е сексуалната експлоатација, но постојат и случаи на принудна работа и принудни малолетнички бракови. Во текот...