Ознака: светулки

Блеснаа разиграните светулки на Цвета Спасикова

Нови книги Вчера во библиотеката „Страшо Пинџур“ во Скопје се одржа промоција на книгата сликовница „Игра на светулките“ на авторката Цвета Спасикова. Книгата е двојазична, напишана...

Во прилепскиот театар се подготвува претставата „Светулки“

Во театарот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп интензивно се подготвува претставата „Светулки“, по текст од Тена Штивичиќ, во режија на Драгана Милошевски-Попова. Ова е прв...

Светулките го осветлија Скопје

Климатските услови во изминатиот период во Скопје, кои беа проследени со топли и влажни периоди, претставуваа одлична подлога за размножување и за појавување на...