Ознака: санација

Се санира Спомен-костурницата во Струмица

Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј од Струмица, заедно со Министерството за култура, започна со целосна санација на Спомен-костурницата во Струмица...

Санација на блокот 1 во РЕК „Битола“ и подновен трансформатор...

Исклучувањето на блокот 1 од мрежата на електроенергетскиот систем, колку и да беше непредвидено, е сосема нормално, кога станува збор за термоцентрали што одамна...

Операторот на „Северен тек 1“ ја разгледува можноста за поправка и...

Оштетувањата на рускиот гасовод „Северен тек 1“ можат да бидат поправени со опрема од специјализираното здружение за поправка на цевководи и подморска интервенција ПРСИ...

Санација на оштетени заштитни столбови на улиците во централното градско подрачје

Екипите на јавното претпријатие „Улици и патишта“, кои ја одржуваат сообраќајната опрема на градските улици и булевари, во теков на изминативе денови санираа оштетени...

Започна санацијата на Македонскиот народен театар

Македонскиот народен театар започна со санација на проодната тераса која се наоѓа на северно-источниот дел од првиот кат на објектот - Кон музејот на...

Санација на спортските игралишта во Буковски ливади

Со средства од општина Битола во вредност од 1.799.516 денари, се изврши санација на двете спортски игралишта кај училиштето „Коле Канински“ во населбата Буковски...

Нови пакети мерки за санација на економијата

Земјите од Балканот ги продолжија мерките за директна финансиска помош при исплата на минималната плата и на другите социјални трансфери, но од меѓународните финансиски...

Привршува санацијата на градските улици

Кичево Градежните зафати за санацијата на градските улици во Кичево, кои се во полн ек речиси еден месец, привршуваат и до крајот на оваа седмица...

Санација на градските улици во Кичево

Откако најпрво започна поставување на хоризонтална сигнализација на градските улици, во Кичево засилено се одвива и санација на сообраќајниците во сите делови на градот,...

Санација на детските игралишта во Карпош

Општина Карпош започна со санација на повеќе детски игралишта. Целосно е санирано детското игралиште во населбата Влае 2, кај спортските терени. Од општината планираат...