Ознака: родни рид

Родни Рид внесе сомнеж во вината на осудените на смрт

Бројот на егзекуции во САД е блиску до најниското ниво во изминатите три децении. А сепак, намалувањето не спречи одреден загрижувачки тренд за оние...

Родни Рид ја избегна смртната казна, но неговата борба допрва почнува

Апелациониот суд на Тексас го одложи погубувањето на Родни Рид (55) кое беше предвидено за среда, откако голем број на поддржувачи тврдеа дека постојат...

Славните поддржувачи во трка со времето за спас на Родни Рид...

На две недели пред закажаното погубување на Родни Рид (51), се зголемува притисокот врз гувернерот на Тексас Грег Абот за ослободување на затвореникот осуден...