Ознака: „Разговори со Конески“

Конески ќе добие споменик пред неговата куќа на Водно

По повод 100-годишнината од раѓањето на великанот Блаже Конески, Градот Скопје е во постапка за подигнување спомен-обележје пред куќата на Конески на Водно, рече...