Ознака: просветари

Просветарите на штрајк, децата дома!

Во текот на вчерашниот ден повеќето училишта беа празни или со мал број ученици, бидејќи поради конфузната ситуација поголемиот број родители решија да ги...

Со лепче со паричка кичевските просветари го одбележаа денот на сесловенските...

Просветните работници од кичевските училишта, со лепче со паричка, заедничка прошетка и ручек во природа, го одбележаа денот на сесловенските просветители 24 мај. ...