Ознака: Пробиотици

Печурките се богати со витамин Д

Печурките се многу корисни бидејќи позитивно влијаат на здравјето поради нивната хранлива вредност. - Печурките се богати со витамин Д, кој е исклучително корисен. Недостигот...

Пробиотиците се всушност бескорисни

Израелски научници тврдат Група израелски научници тврдат дека пробиотиците, храната што содржи добри бактерии, се скоро бескорисни. Нивното истражување е една од најдеталните анализи за...

Пробиотиците ефикасни во лекувањето на остеопорозата

Остеопорозата главно влијае на постарите лица, но влошувањето на здравјето на коските може да почне уште на 40-годишна возраст. Научници открија дека пробиотиците може...

Пробиотици – со правилна примена може да донесат богатство од позитивни...

Во последниве дваесетина години се случува буквално револуција во примената на разновидни пробиотски комбинации во прехранбените производи, додатоците во исхраната и лековите, а подрачјата...