Ознака: Прличев

Богата програма во чест на Прличев во Охрид

Настанот во НУ библиотека „Григор Прличев“ од Охрид во рамките на традиционалната манифестација „Прличеви беседи“, годинава беше во знакот на одбележувањето на 130-годишнината од...

Мајка што родила великого сина, ќе може да роди и...

„Мајка Македонија многу е ослабнета. Откако го породи великого Александра, откако ги породи светите Кирила и Методија, оттога мајка Македонија лежи на своето легло...

Уживајте во победата, си ја заслуживте

Јани Бојаџи Мене, драги мои, и оваа недела не ме напуштаат прашањата, кои се длабоки и лични. Зошто го правам ова? Што ми треба сето...